(in voorbereiding)
2008
Nestkast 1
Verbouwing
Na het broedseizoen (tegelijk met de schoonmaak, zie hieronder) is de nestkast aangepast. Hij heeft de (nu gebruikelijke) steen-structuur gekregen. Daarnaast zijn beide vlieggaten verplaatst; ze zitten nu beide bij de dakrand. Omdat een van de zijden van de nestkast uit de daklijst bestond, en deze in de zomer erg warm kan worden, is deze beplakt met isolerend marmox. Ook zijn er nestkuiltjes aangebracht.
Het aanbrengen van de steenstructuur op de voorzijde (met de vlieggaten) is los van de kast gebeurd (plat liggend). De rest van de kast heeft een steen-structuur gekregen terwijl deze nog aan de muur hingen (dus zowel de vertkale delen als de onderkant!). Het is dus ook goed mogelijk om al hangende kasten ter plaatse een steen-structuur te geven.
 
Kast met marmox-bekleding tegen de daklijst (links) en met nestkuiltje (rechts). Rechts is de camera te zien (geheel linksboven), de oude poep van de koolmees die in de winter hangend tegen het schuine deel in de kast geslapen heeft, en het oude vlieggat schuin aan de onderkant tegen de muur waar de koolmezen dankbaar gebruik van maakten.
 

Verdieping 1
Een koolmees heeft hier de hele winter geslapen. Meestal dicht tegen de (warme) camera aan (een half bolletje witte pluis was alles wat er te zien was), soms ver in het hoekje van de kast.

Verdieping 2
Een paartje spreeuwen heeft succesvol 5 jongen grootgebracht
 
Maar daarna zat het nest vol vlooien en vliegen Bekijk de video
En toch heeft de gierzwaluw uit nestkast 2 ook dit nest geïnspecteerd (video)
Na het broedseizoen is de nestkast opengemaakt en schoongemaakt. De spreeuwen-stront zat tot bovenin de nestkast.
 
De nestkast is toen ook verbouwd (zie hierboven).
2007
2006
2005